Εισαγωγή  
  Το Σωματείο  
  Ιστορία  
  Συναντήσεις  
  Εσωτερική ανάπτυξη  
  Αρχές & πρακτικές  
  Φιλοσοφία  
  Εισαγωγή  
  Συνήθεις ερωτήσεις  
  Εισαγωγικές συναντήσεις  
  Η Αλήθεια του Yoga  
  Δραστηριότητες / Gallery  
  Έντυπες Εκδόσεις  
  Υλικό για μελέτη  
  Μελέτες / Άρθρα / Ομιλίες  
  Φιλοσοφικές παραδόσεις  
  Ανθρωπιστικές μελέτες  
  Πολιτική Οικονομία  
  Διδακτικές ιστορίες  
 
 
 
 
 
English Version    
  The Field (The quest for the secret force of the Universe)

Στο βιβλίο της με τίτλο The Field (The quest for the secret force of the Universe), η Lynne McTaggart, δημοσιογράφος και συγγραφέας, συγκεντρώνει μετά από εκτεταμένη έρευνα και εκατοντάδες συνεντεύξεις από επιστήμονες από όλο τον (δυτικό) κόσμο την υπάρχουσα πληροφορία σε σχέση με αυτό που αποκαλείται The Zero Point Field (ZPF) και τις εφαρμογές του. Το ZPF αποτελεί μια βασική έννοια της κβαντομηχανικής που αναφέρεται στη χαμηλότερη ενεργειακή κατάσταση ενός πεδίου, η οποία δεν είναι μηδενική.
Η συγγραφέας συγκεντρώνοντας τεκμήρια κυρίως από τον τομέα της Βιολογίας, αλλά και των σχετικά νέων νοητικών επιστημών (cognitive sciences), καταλήγει στο ότι όλα στο Σύμπαν συνδέονται μεταξύ τους μέσω αυτού του ιστού του ZPF. Η σύνδεση αυτή γίνεται τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφορίας όσο και σε επίπεδο πρόσβασης στην άπειρη διαθέσιμη ενέργεια του ZPF. Με αυτόν τον τρόπο, η McTaggart ερμηνεύει μεταφυσικού τύπου φαινόμενα, την ικανότητα ίασης χωρίς χρήση φαρμάκων, τη δύναμη της προσευχής, την επίδραση της συγκέντρωσης και της παρατήρησης στο χώρο, τους ανθρώπους και τα αντικείμενα, την ικανότητα ορισμένων ατόμων να επηρεάζουν αποτελέσματα (εκβάσεις) σε καθαρά μηχανιστικό επίπεδο, τηλεπαθητικές ικανότητες, την βασιμότητα των μεθόδων της ομοιοπαθητικής και πολλά άλλα ακόμα.

Το βασικότερο είναι ότι οι ισχυρισμοί της McTaggart βασίζονται σε καθαρά επιστημονικά κριτήρια και κυρίως σε αποτελέσματα χιλιάδων πειραμάτων τόσο από διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες όσο και από ορισμένους "αμφιλεγόμενους". Αυτό που λείπει από το βιβλίο είναι ένα γενικότερο φιλοσοφικό πλαίσιο για τα πράγματα και τη δημιουργία, αλλά το περιεχόμενό του ήδη αποτελεί από μόνο του υπεραρκετό κίνητρο για περαιτέρω μελέτη και αναζήτηση από τον ενδιαφερόμενο αναγνώστη.

Lynne McTaggart: The Field (The quest for the secret force of the Universe), Updated Edition, 2008, Harper, 268 σελίδες.
 
 
Προσωκρατικοί, Τόμος Γ', Παρμενίδης
O Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία, Robert Fisher
 
 
© Copyright 2008- Όμιλος Μελετών